Parmesansås med basilika recept

Basilika- och parmesansås

Basilika- och parmesansås

Riv ner rejält med parmesanost. Parmesansås + Basilikasås = Sant. Kör basilika och vitlök i matberedaren tills det är finhackat
Saras Smaker: Chevreost i två varianter

Saras Smaker: Chevreost i två varianter

Spenat- och chevrefylld cannelloni medparmesansås. Jordgubbar med chevreost och basilika. Blanda spenaten med färskost och crème fraich, riv ner vitlöksklyftan och krydda med cayennepeppar och salt
Lammfärsbiffar med parmesansås

Lammfärsbiffar med parmesansås

Parmesansås. Bryn i rikligt med smör tills biffen nästan är genomstekt, lägg åt sidan, stek nästa omgång
Hallonpannacottapaj

Hallonpannacottapaj

Kyckling med parma och basilika tillsammans med klyftpotatis och parmesansås. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten
Grillade köttfärsspett – en ny favorit

Grillade köttfärsspett – en ny favorit

ex majskolvar á la New York, parmesansås, halloumi och en sallad. Blanda nötfärsen tillsammans med vatten, pressad vitlök, citronskal, paprikapulver, salladskrydda, sambal oelek, kajennpeppar [kan uteslutas], den finhackade basilikan, och salt och peppar i en skål
Inspirationen kom tillbaka

Inspirationen kom tillbaka

Gjorde en sås till med inspiration från Charlotta/Mikaels Parmesansås. Blandade med tomat, fetaost, strimlad basilika, salt och peppar
50-års kalas och en 92-åring

50-års kalas och en 92-åring

Till varmrätt serverades det till de flesta kyckling med mozzarella, paprika och basilika i krämig parmesansås och till det hasselbackspotatis