Den första pavlovan jag lagade tillsatte jag sockret för fort, sockret smalt inte ordentligt, det ledde till att det bildades små sockerpölar i den färdigapavlovan
Lemoncurd finns att köpa färdigt på burk men jag kokar min egen. Tillsätt strösockret en matsked i taget i marängsmeten,vispa ordentligt mellan varje gång
När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas aningen löst under fingrarna
Och nej, det färdiga resultatet smakar inte alls som kikärtor. Du kan göra små maränger av smeten som du kan toppa marängsvissen med, eller så gör du som jag har gjort här, pavlova
De färdiggräddade bottnarna. Jag tyckte att min första pavlova fick alldeles för tunna bottnar så jag bestämde mig för att grädda marängbottnarna i formar klädda med bakplåtspapper
Öskemålet var marängtårta med bär, en så kallad Pavlova-tårta. Marängbotten. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen blivit så pass fast att du kan vända på bunken utan att det rinner ut
Jag lagade också minipavlovan av de överblivna äggvitorna. Om du hellre vill laga maränger av smeten kan du skippa majsstärkelsen och vinägern, ha isåfall marängerna i ugnen lite längre, så de blir riktigt krispiga inuti
När rabarbern blivit mjuk är den färdig. Så jag har gjort min första pavlova och till det gjorde jag en fräsch rabarbercurd till och det bröt av perfekt mot den söta marängen
Det suget inspirerade mig till att göra denna underbara marängtårta. Här har jag inte sparat på krutet med en chokladpavlova som jag spräcker lite lätt upptill för att kolasåsen ska sjunka in i varje liten spricka med sin hint av havssalt
En av mina och lillasysters favorit desserter är pavlova, men citronkräm, grädde och bär. Vi hade köpt en av Fahlbygdens färdiga ostbrickor med en bit brie, en getost (en syrlig färskostvariant), extralagrad Herrgårdsost Arn Svart och Almkäse (en kittost)
Har du bråttom, använd färdigamaränger. Marängerna stelnar också när de kommit ut ur ugnen. Maränger. Klicka ut till platta maränger på bakplåtspapper och baka i ugnen i minst 1 timme