Pavlova färdig maräng recept

Pavlova

Pavlova

Den första pavlovan jag lagade tillsatte jag sockret för fort, sockret smalt inte ordentligt, det ledde till att det bildades små sockerpölar i den färdigapavlovan
Pavlova

Pavlova

Lemoncurd finns att köpa färdigt på burk men jag kokar min egen. Tillsätt strösockret en matsked i taget i marängsmeten,vispa ordentligt mellan varje gång
Pavlova med choklad

Pavlova med choklad

När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas aningen löst under fingrarna
Vegansk Pavlova (hej #aquafaba!)

Vegansk Pavlova (hej #aquafaba!)

Och nej, det färdiga resultatet smakar inte alls som kikärtor. Du kan göra små maränger av smeten som du kan toppa marängsvissen med, eller så gör du som jag har gjort här, pavlova
Pavlova med Jordgubbar och Rabarberkompott

Pavlova med Jordgubbar och Rabarberkompott

De färdiggräddade bottnarna. Jag tyckte att min första pavlova fick alldeles för tunna bottnar så jag bestämde mig för att grädda marängbottnarna i formar klädda med bakplåtspapper
Pavlova med sommarbär

Pavlova med sommarbär

CITRONGRÄDDEVispa grädde med socker och citronsaft och bred ett tjock lager grädde på den färdigamarängen
Marängtårta med lemon curd och jordgubbar

Marängtårta med lemon curd och jordgubbar

Öskemålet var marängtårta med bär, en så kallad Pavlova-tårta. Marängbotten. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills marängen blivit så pass fast att du kan vända på bunken utan att det rinner ut
Himmelsk chokladpavlova

Himmelsk chokladpavlova

En halvburk med dulce de leche (färdig kokt). Den skulle vara av maräng, helst en pavlova, innehålla daim och frukt eller bär
Tre sötisar inför valborg

Tre sötisar inför valborg

Jag lagade också minipavlovan av de överblivna äggvitorna. Om du hellre vill laga maränger av smeten kan du skippa majsstärkelsen och vinägern, ha isåfall marängerna i ugnen lite längre, så de blir riktigt krispiga inuti
Pavlova med persika och kiwi

Pavlova med persika och kiwi

Det lönar sig alltså att ha skilda glas då man separerar äggulorna och var man förvarar de färdigt åtskilda vitorna
Pavlova

Pavlova

Färdigt på. Maräng. Klicka ut marängmassan till en tallriks storlek och sätt in i ugnen. Dela marängen i en topp och en botten
Pavlova

Pavlova

Färdigt på. Maräng. feedburner/HzPV Färdigt på. Klicka ut marängmassan till en tallriks. Dela marängen i en topp och en botten

Pavlova med rabarbercurd

När rabarbern blivit mjuk är den färdig. Så jag har gjort min första pavlova och till det gjorde jag en fräsch rabarbercurd till och det bröt av perfekt mot den söta marängen
Banana split Pavlova extra allt!

Banana split Pavlova extra allt!

Det suget inspirerade mig till att göra denna underbara marängtårta. Här har jag inte sparat på krutet med en chokladpavlova som jag spräcker lite lätt upptill för att kolasåsen ska sjunka in i varje liten spricka med sin hint av havssalt
Midsommarfika - pavlova

Midsommarfika - pavlova

Nu blev bilden lite tråkig men jag ska försöka ta bättre när jag är färdig med den. Det är alltså maräng som jag sen ska fylla med bär och frukt
Årets kräftskiva

Årets kräftskiva

En av mina och lillasysters favorit desserter är pavlova, men citronkräm, grädde och bär. Vi hade köpt en av Fahlbygdens färdiga ostbrickor med en bit brie, en getost (en syrlig färskostvariant), extralagrad Herrgårdsost Arn Svart och Almkäse (en kittost)
Portionspavlova med vispad grädde och citronkräm

Portionspavlova med vispad grädde och citronkräm

Har du bråttom, använd färdigamaränger. Marängerna stelnar också när de kommit ut ur ugnen. Maränger. Klicka ut till platta maränger på bakplåtspapper och baka i ugnen i minst 1 timme