Pepparstekt recept

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Ugnsråstekt potatis. Börja med potatisen. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Pepparstek

Pepparstek

600 g oxfilé av mittbit i 8 bitar. 16 msk krossad peppar (vit och svart blandad). 11 dl cognac. 14 msk finhackad schalottenlök
Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Pepparstekta fläskfilémedaljonger med stekt potatis och krämig svamp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskfilémedaljonger 450 gram fläskfilé(er) 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 tsk flingsalt 0,5 msk olivolja 0,5 msk smör 250 gram morötter , tillbehör Potatis 700 gram potatis(ar) 1 msk olivolja 1 tsk salt Krämig svamp 250 gram champinjoner 1 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk smör 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosépeppar 3 dl gräddmjölk 0,5 msk soja , japansk 1 msk dijonsenap Köp receptet Näringsvärde Kcal
Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar. Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida
Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek på fläskfilé med gräddsås

Pepparstek600 g fläskfilé 4 msk grönpeppar smör, till stekning flingsalt. Sås1 dl vatten 1 dl köttbuljong (från tärning eller fond, ej koncentrerad) 3 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde) 0,5-1 msk soja 2 msk dijonsenap (eller ännu hellre "dijonnaise") flingsalt svartpeppar, nymalen
Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

Sätt ugnen på 175 º. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén. Klappa in saltet och kryddorna i fläskfilén
Pepparstek

Pepparstek

Blanda salt och peppar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om. Hacka löken och fräs den i lite smör i en kastrull
Pepparstekt fläskfilé

Pepparstekt fläskfilé

1 fläskfilé. 4 sorters nymalen peppar (svart, vit, grön och rosépeppar). Putsa fläskfilén och ställ ugnen på 125-150 grader
Pepparstekt kotlettrad

Pepparstekt kotlettrad

Tillagar man kotletter för länge blir det torra och tillagar man dem för kort tid så kan man bli sjuk, vilken balansgång