Piroger rysk recept

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa 4 personer). Ingredienser (4 personer). 5-7 Rödbetor. 2 lökar. 2 klyftor vitlök. 250 g vitkål
Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Borsjtj – rysk rödbetssoppa

Till rödbetssoppa kan man servera ex piroger, men till vardags blir det oftast ett grovt bröd/knäckebröd
Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

a bra i gratänger, grytor, soppor, piroger och sallader.   Svarta linser/belugalinser- är gnistrande svarta linser som liknar rysk belugakaviar

St Petersburg -> Helsingfors

På den tiden såldes inga biljetter dit men dem bjöd på vodka och piroger, hahaha. Jag åkte i en minibuss med min familj samt två andra äldre svenska par, med en rysk guide som hade läst svenska på universitetet i St Petersburg, så hon höll hela guidningen på svenska

Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Klassiska ryska tillbehör är smetana och piroger. 1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet

Kännetecken "Go West"...igen!

ex den för oss relativt okända ryska - vad som tycks rätt "jordnära" - maten. 1/2 dl Rysk yoghurt (Lindahls). 1/2 dl Rysk yoghurt (Lindahls)

Rysk laxpirog

Tina spenaten och krama ur vätskan. Sätt ugnen på 225 grader. Hårdkoka de 2 äggen och hacka dem. Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i smör utan att de tar färg