Pistaschkakor recept

Pistaschkakor

Pistaschkakor

Vispa rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt citronskal, vaniljsocker, finhackade pistaschmandlar och mjöl, och arbeta ihop till en deg
Pistaschkaka

Pistaschkaka

Mixa mandelmassa, pistaschmandel, äggvita och mandellikör i matberedaren med kniven monterad till en slät massa
Enkla chokladkakor

Enkla chokladkakor

Pistaschkakor. Enkla chokladkakor. Riktigt goda och enkla chokladkakor som andas amerikanska cookies. Jag älskar dem i all sin enkelhet och det finns inget bättre än att komma hem efter en regnruskig promenad och doppa några sådana här i ett glas mjölk

Pistaschkakor

Mixa smör, mjöl och vaniljsockret till en smidig deg. Rulla ut till en längd och dela i 20 jämnstora bitar

Plommon- och pistaschkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en rund springform, ca 23 cm i diameter, med olja. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt på bottnen av formen

Mandel- och pistaschkakor

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggulor och florsocker vitt och pösigt. Rör ner mandelmjöl och pistaschnötter, lite i sänder

Lime- och pistaschkaka

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa smör, socker, limeskal och vaniljsocker tills det är riktigt vitt och luftigt