stek dem tillsammans med pressad vitlök i smör och krydda med salt och peppar. -) första gången jag skulle göra polenta stod jag med pannan i djupa veck och näsan ner i beskrivningen hela tiden
Stekt polentamed kycklingröra. några varv med pepparkvarnen. När polentan är klar rör man ner finhackad sparris( spara knopparna till garnering), den finrivna osten och riven vitlök
Finhackad vitlök. Polenta har för mig krävt tillvänjning. Tomatsås Jag började med att göra tomatsåsen. Lägg i vitlöken och låt den brynas tills den får lite färg
Stek en pressad vitlöksklyfta i lite olja på medelvärme i en nonstickkastrull en minut. Ta ifrån värmen och blanda i smör, ost, vitlök, salt och peppar
Skala vitlöken och krossa den med knivbladet. Jag hade gjort min research innan för att ta reda på det bästa sättet att få till en krämig polentamed mycket smak och utan klumpar
Polenta är underskattad tycker jag. Â Man kan äta det som en gröt, låta det stelna och steka på bitarna eller äta det till frukost med nötter, banan och honung
Börja medpolentan dagen före. Polenta. Börja med att rosta vitlöken genom att dra av de yttersta sköra bladen av hela vitlöken, linda därefter in hela vitlöken i folie