Polentamjöl recept

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet. polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet
Polentapanerad Karré - Recept

Polentapanerad Karré - Recept

Vänd skivorna i polentamjöl så att karrén täcks. Detta är enkelt, billigt och gott. 3 skivor karré. Blanda
Polenta med fyra italienska ostar

Polenta med fyra italienska ostar

2,5 dl polentamjöl. 2,5 dl polentamjöl. När gorgonzola blandas med de krämiga smakerna från polenta och andra ostar, då sjunger det i min mage
”Fried” chicken

”Fried” chicken

Kycklingklubbor som jag har delat upp till lår och drumsticks har fått en snabb marinering i ”Maggi” ljus soja, ostronsås, vitpeppar, timjan, vitlökssalt, majzena, polentamjöl (medelgrov majsmjöl) och rapsolja
Polenta

Polenta

4 personer Ingredienser 200 g polentamjöl 7 dl vatten 50 g riven parmesanost Salt och peppar 4-5 msk olivolja Olja till stekning 200 g svamp (t ex champinjoner, kantareller) 1 vitlöksklyfta 3 tomater 1 tsk rosmarin 1 tsk rödvinsvinäger                                                                                                                                                                                                                          Häll polenta i EasyRice tillsammans med 7 dl vatten. 200 g polentamjöl
Godare korvbröd

Godare korvbröd

I receptet står det Polentamjöl, men jag hade bara polentagryn hemma så jag använde det. Polentabröd som korvbröd
Polenta

Polenta

Häll i olivolja och polentamjöl. Ibland är det inte klokt vad rätter kan förändras. Polenta är majsgröt, som italienska bönder har stoppat i magen i sekler för att hålla hungern borta

Chocolate shortbread

100 g polentamjöl. Rör smör och socker ljust och poröst, gärna med elvisp. Tillsätt mjöl, polenta och salt och blanda ihop till en deg

Flankstek med rödbetor och polenta

100 g polentamjöl. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i stekpanna till gyllene färg. Stek köttet klart i ugnen på 120 grader till en innertemperatur av 58 grader

Potatiskakor med broccoli

1 dl polentamjöl. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i broccoli och vitlök och låt steka på svag värme tills broccolin känns mjuk

Polentafrasigt lantbröd

1 dl polentamjöl. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg