polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet. polentamjöl till plåten – jag glömde skaffa detta men det gick bra att mjöla med durumvetemjölet
Kycklingklubbor som jag har delat upp till lår och drumsticks har fått en snabb marinering i ”Maggi” ljus soja, ostronsås, vitpeppar, timjan, vitlökssalt, majzena, polentamjöl (medelgrov majsmjöl) och rapsolja
Lyft upp kuddarna med t ex en stekspade och lägg på en tallrik eller plåt med rikligt av polentamjöl på för att förhindra att pastan klibbar ihop eller fastnar på underlaget
4 personer Ingredienser 200 g polentamjöl 7 dl vatten 50 g riven parmesanost Salt och peppar 4-5 msk olivolja Olja till stekning 200 g svamp (t ex champinjoner, kantareller) 1 vitlöksklyfta 3 tomater 1 tsk rosmarin 1 tsk rödvinsvinäger                                                                                                                                                                                                                       Häll polenta i EasyRice tillsammans med 7 dl vatten. 200 g polentamjöl
Häll i olivolja och polentamjöl. Ibland är det inte klokt vad rätter kan förändras. Polenta är majsgröt, som italienska bönder har stoppat i magen i sekler för att hålla hungern borta
100 g polentamjöl. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i stekpanna till gyllene färg. Stek köttet klart i ugnen på 120 grader till en innertemperatur av 58 grader