Portabello med vitlök recept

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna
Portabello grilled cheese

Portabello grilled cheese

4 200 g portabellosvamp 2 schalottenlökar 4 msk smör 1 riven vitlök 2 tsk hackad färsk timjan (2 tsk hackad timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 2 krm salt 3 msk färskost 200 g riven gruyère 8 skivor ljust toastbröd (gärna surdeg) smör till stekning Lägg till i inköpslistan
Portabello med tomat och ricotta

Portabello med tomat och ricotta

4 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 400 g hela skalade tomater 1/2 dl vatten 1 msk tomatpuré 1/2 msk honung 2 msk balsamicovinäger salt och peppar 250 g portabellosvampar 500 g pappardelle persilja och vitlök 1 dl ricottaost 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ugnsbakad portabello med gruyère och hash browns

Ugnsbakad portabello med gruyère och hash browns

Skala och finhacka vitlök och addera till schalottenlöken i stekpannan. Ugnsbakad portabello. Skala och grovhacka schalottenlök, och fräs i en stekpanna med olivolja tills löken mjuknat
Portabello med couscoussallad

Portabello med couscoussallad

Hacka chilin, pressa vitlöken och riv det yttersta skalet av. Servera den nygratinerade svampen med salladen
Slider med portabello och vårsallad

Slider med portabello och vårsallad

Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. vitlök. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
Tagliatelle med svamp och vitlök

Tagliatelle med svamp och vitlök

400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar

Vitlöksdoftande grillad Portabello

Gnid in ovansidan med olja (alltså den sidan som är neråt när du grillar). Pressa eller finriv vitlöken och fördela i svampen
Spagetti med portabello och gorgonzola

Spagetti med portabello och gorgonzola

Fräs aubergine, sparris (utom topparna), svamp, soltorkade tomater och vitlök i olivolja några min, (tillsätt gärna lite av tomatoljan också)
Fylld gratinerad portabello

Fylld gratinerad portabello

Fylld gratinerad portabelloPortabello fylld medvitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater