Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna
4 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja 400 g hela skalade tomater 1/2 dl vatten 1 msk tomatpuré 1/2 msk honung 2 msk balsamicovinäger salt och peppar 250 g portabellosvampar 500 g pappardelle persilja och vitlök 1 dl ricottaost 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skala och finhacka vitlök och addera till schalottenlöken i stekpannan. Ugnsbakad portabello. Skala och grovhacka schalottenlök, och fräs i en stekpanna med olivolja tills löken mjuknat
Lägg portabellosvamparna i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Koka upp grönsaksbuljong med timjan, lök, vitlök och rökt champinjon eller torkad svamp. vitlök. Lägg ner portabello i en ugnsfast form eller kastrull och krydda med salt och svartpeppar
400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello) 2 klyftor vitlök olivolja (till stekning) 400 g pasta (t ex tagliatelle) ca 2 droppar liquid smoke (rökarom) 3 äggulor 100 g parmesanost, riven salt peppar
Fylld gratinerad portabello – Portabello fylld medvitlök, persilja, pankoströbröd, parmesan och lite smör strösslade med pinjenötter serverad på en bädd av späd grönkål och ugnsbakade cocktailtomater