Ugn 200°. Skala potatis, morötter och palsternacka och riv grovt. Blanda med salt och peppar. Krama ur vätskan som bildats och häll i en stekpanna med matfett
Skala och riv potatis och morot grovt. Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter. Lägg i potatis- och morotsraspet och platta ut det i hela pannan
Potatiskaka. Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar. 2 st morot. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås
Potatiskaka. Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar. 2 st morot. Skala och skiva potatis, morötter, palsternacka och lök, och varva allt i en smord ugnsform med löstagbar kant
Smält smör i en kastrull och ha ner hackad lök och morot. Potatiskaka. 1/2 morot. Riv potatis och lök i en hushållsassistent eller på de stora hålen på ett rivjärn
12 st morot. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 200°/150°Potatiskaka. 1Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar
Du kan tex riva ner lite morot i smeten eller tillsätta finhackad purjolök. Patatesli kek är en god turkisk potatiskaka som passar lika bra att serveras till brunch, som en sidorätt vid maten eller som en hel måltid med sallad och yoghurt