Potatislimpa sirap recept

Potatislimpor toppade med mjölmönster

Potatislimpor toppade med mjölmönster

Häll i sirap och potatisen, fortsätt blanda. 0,5dl ljus sirap. 0,5dl ljus sirap. 4st bröd. (Storlek. 4st bröd per bleck/plåt)
Potatislimpor toppade med mjölmönster

Potatislimpor toppade med mjölmönster

Häll i sirap och potatisen, fortsätt blanda. 5dl ljus sirap. 5dl ljus sirap. 24st bröd. (Storlek. 4st bröd per bleck/plåt)
Grova potatislimpor

Grova potatislimpor

½ dl ljus sirap. Tillsätt även sirapen. ½ dl ljus sirap. Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Potatislimpa är alltid gott & saftigt. 20 g mörk sirap. 20 g mörk sirap.  . Har utgått från ett tidigare recept, ändrat lite & smaksatt med kummin
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min. (Smaka av degen och tillsätt eventuellt sirap eller honung)6

Potatislimpa

Blanda ner sirap, potatis, salt, brödkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen

Potatislimpor i långpanna

Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, potatis och nästan allt mjöl. dl sirap. Smula sönder jästen i en bunke

Små potatislimpor

dl sirap. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, koriander, potatis och nästan allt mjöl, spara ca 3 dl till utbakningen