Potatispuré. 800 g skalad potatis, gärna mandel. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g rökt skinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvad vitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g rökt skinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Därför försöker vi laga schyst barnmat från grunden, som hemgjorda köttbullar med kokt potatis i stället för potatispuré och pommes frites som är en mardröm för diabetiker
Till förrätt Cod in bianco – torsk med potatispuré. Apelsin polenta och mandelkaka. Efterrätten, Apelsin polenta och mandelkaka, var jag ytterst tveksam till
potatispuré med svampröra för min del. ) rätten var för Måns del anklever, för min del någon sorts ost, med äppelmos och en trevlig sallad med hackad mandel till
Helgen därpå lagade jag både hennes dessert och hennes smördegsinbakade potatispuré. Jag bytte ut mandeln mot mandelmjöl och kapade ett moment, dessutom blev det mörk choklad istället för daim
Till åt vi sätpotatis, men halvvägs igenom varmrätten tyckte jag att vi behövde något mer och beställde deras benmärgsmos, eller rättare sagt potatispuré med benmärgssmör
Potatispuré 200 g potatis Rostad vitlök efter smak salt och vitpeppar Metod Koka och gör en puré som du smaksätter med den rostade vitlöken. Mandelmousse med blodapelsinsorbet Mandelmousse 50 g socker 50 g mandel 100 g mjölk 25 g grädde 1/2 vaniljstång 1 tsk mandelolja 30 g äggula 1 blad gelatin 100 g lättvispad grädde choklad att pensla med Metod Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång, mandelolja och mandel. 50 g mandel. 1 tsk mandelolja