Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
…små fina rödlökar lyckades jag få tag på bland böndernas råvaror. Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten
Chipotlechilikrydda, hastigt kokt sparris, röd Koreansk chilipasta, torkad svart trumpetsvamp som sjudit en stund i soja och vatten, spiskumminfrästa zucchinistavar mm mm
600 g köttfärs2 st röda lökar1 st gul lök½ purjolök3 st tomater3 st morötter1 st palsternacka1 st vitlök, solo3 msk tomatpuré1 näve röda linser1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad6 dl vatten2 dl rött vinBasilikaBerberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)Garlic pepper (Santa Maria)OreganoPaprikapulverPersiljaRosépepparSaltSpiskumminSvartpepparTimjanVästkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)Vitlökspulver Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré. 2 st röda lökar. 1 näve röda linser. 1 näve svart trumpetsvamp
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Och till det röda och huvudrätt ville jag göra något vilt. Till huvudrätt blev det hjortytterfilé med mandelpotatispuré, svart trumpetsvamp, picklade betor och portvinssås