5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
5 dl skaldjursfond eller fiskfond. Tillsätt vin, grädde, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10. 1 kg skaldjursskal (jag använde 2/3 räkskal och 1/3 kräftskal)
Lägg i räkskal och fiskskrov och bryn tills de får en lätt, fin brynt färg. När fiskfonden är klar, sätt tillbaka den varm platta och låt koka upp igen
Lägg i fiskskrovet tillsammans med räkskal, vitpepparkorn och något lagerbald. En god fisksoppa som blir ännu godare om man tar sig tid att göra en egen fiskfond
Man kan inte bli annat än lycklig när man inser att det ligger en påse i frysen med fiskfond gjord på sommarens makrillfångster och utöver det även påse med räkskal sedan någon frossa
2 msk fiskfond. Tillsätt räkskal och tomatpuré och låt fräsa i ca 5 minuter. 2 msk fiskfond. Förra veckan fyllde jag 29 år, och ja, det känns lite smått galet att jag är så nära 30 nu
Vill man göra det snabbare, kan man använda sig av fiskfond och lite skaldjursfond istället. Smaka av med salt, cayennepeppar och ev fiskfond om det behövs mer fyllighet
Släng i räkskalen i soppan för att få en mer koncentrerad smak. 2 dl Fiskfond. 2 dl Fiskfond. Idag var det verkligen högsommar ute men tyvärr kanske den sista innan hösten