Tog sedan fram min älskade ångkokare som jag placerade på kastrullen med buljongen och grönsakerna. Det fick sedan stå och ångkokas tills fisken var helt underbar och fin
Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Att koka buljong är annars en bra grej att göra, i synerhet när det inte finns någon vettig fisk-/räkbuljong på marknaden som inte innehåller en massa onödiga tillsatser
Fräs löken i olja tillsammans med räkskal och saffran. Sila buljongen och koka upp den igen. Lägg i räkorna (de ska inte koka i soppan, då blir de sega)
Skala och hacka löken, lägg rotspillet och räkskal i kastrullen. Häll i vattnet och koka på högsta värme i ca 20-30 minuter, till hälften av vätskan kokat bort. Låt småkoka på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då
Spar räkskalen. Om du tycker att det är bökigt med oskalade räkor, och att koka egen räkbuljong kan du förenkla och ta färdigskalade räkor och i stället ta vatten och räkfond