Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Och Mannerström, han kan verkligen sin sak. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner. Mannerströms räksoppa, 3-4 portioner
Räkskalen fräser med fryst dill och buljongVi utgick ifrån ett recept av Leif Mannerström som vi hittat på nätet, men det hade absurt mycket grädde i sig så vi drog ner rätt kraftigt på den och ökade på med buljong och vin
Tillsätt räkskalen, vinet och vattnet. Receptet hittade jag i Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag modifierade det lite grann eftersom jag inte hade allt hemma och det blev hur bra som helst
Tillsätt räkskalen till löken och fänkålen och fräs i ett par minuter. Den här soppan är efter ett recept av Leif Mannerström och är väldigt god, vi använde oss av frysta hela räkor som vi tinade men om man vill kan man använda färska (bara inte saltlakeräkor)
Börja med att skala räkorna och spara räkskalen en en separat bunke. Igår åt vi en såå god räksoppa (Leif Mannerströms recept) och till det drack vi ett minst lika gott vin
Fräs Räkskalen i olivoljan ett par minuter häll sedan på tomatpure, kryddor, vin och buljongen. Receptet kommer från Leif Mannerström ( fast jag har mixat och trixat lite )
Gjorde soppa på räkskalen, rekommenderas. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Jag och min man åt en fyra rättersmiddag på nyårs afton som bla bestod av räksoppa som vi tyckte var väldigt god och smakrik