Fräs dem i en tjockbottnad kastrull i olivoljan tills löken börjar mjukna och bli glansig. ca 2 cm ingefära, tjock som din tumme. 4-5 vitlöksklyftor ca 2 cm ingefära, tjock som din tumme
Låt såsen koka upp så ser du hur tjock den blivit, upprepa proceduren om nödvändigt. Skär grönsaker och bacon grovt och stek i stekpanna eller kastrull tills det fått fin färg
Om såsen blir för tjock, späd med lite vatten. Rödvinssås. Rödvinssås. Sätt ugnen på 250 grader. Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om
Är smeten för tjock späd med vin eller vatten. Lägg över köttet i formenoch stoppa i en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och sätt termometern på 64 grader. Hetta upp olja(ca 4-5 dl) i en kastrull med tjock botten. Skär det i 1-2 cm tjocka skivor
Tillsätt kalvfonden och och låt reducera ner igen till hälften så såsen tjocknar. Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det
Stick i en stektermometer i den tjockaste delen på köttet. Vad sägs om en saftig rådjurssadel som serveras tillsammans med en hemmagjord rödvinssås och smörstekta kantareller
Rödvinssås. Rödvinssås. Forma till en ca 2 dm lång och 5 cm tjock ”korv” av färsen, redo att rullas in smördeg med fyllningen. Skär den rökta tofun i så tunna skivor du kan, ca 1-2 mm tjocka
Den är riktigt tjock och tung och opraktisk, men fylld av goda såser, grytor, alla slags kött och grönsaker och avancerade menyer som jag inte vågat mig på än