TipsTänk på ifall man vill ha en starkare rabarbersaftoch tänker att man ska tillsätta mer socker för att få den dryg, så försvinner en del av den härliga diffusa rabarberaromen bakom det väldigt söta och du får en saft som kanske är drygare men som inte har lika mycket smak som man önskar
Då jag hittade Leilas rabarbersaftoch gjorde om lite på receptet så här kommer min variant. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker ochcitronsaft, låt svalna
och så kokade vi rabarbersaft. Rengör några glasflaskor med varmt vatten ochatamon. Hade nämligen äran att få hålla i en bakworkshop med ett gäng härliga tonårstjejer
Jag kan fortfarande känna smaken av saften och varje gång jag dricker rabarbersaft nu så transporteras jag tillbaka till den lilla trädgården som hörde till vårt radhus, det svala gräset, jag på en filt med senaste Kalle tidningen och ett stort glas saft och mitt speciella sugrör som bildade ordet COOL
Rabarbersaft. Koka saften medcitronsaftoch socker. Använd samma gryta som du nyss kokade första laddningen med rabarber i och fyll med valfri mängd rabarber i bitar
Häll upp på Atamon-behandlade flaskor. Atamon till flaskorna. Skölj o tärna rabarberna, tvätta o skär citronerna i skivor, dela vaniljstången i 4 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet över rabarberna, citronerna, vaniljstången o vinsyran och låt stå i 2 dygn med lock på. 2 citroner
Häll det kokande vattnet över rabarberbitarna , citronernaochcitronsyran . Tillsätt ev Atamon. 2 citroner skurna i skivor. 30 gr citronsyra. 2 citroner skurna i skivor. 30 gr citronsyra