1 kg de pommes de terre Ratte du Touquet. 1poivreLAVEZ les Ratte du Touquet et faites-les cuire dans 2 litres d’eau salée pendant 30 min. 1PELEZ les Ratte du Touquet égouttées encore chaudes et passez-les au moulin à légumes avec la grille la plus fine au-dessus d’une casserole
Men saken är den att i alla fall jag (och många med mig) blir lite annorlunda bakom ratten. Pastasås och -röror äter jag vanligen till pasta som är platt eller ihålig, typ tagliatelle, farfalle, rigatoni osv
Späd med buljong några gånger under stekningen så att ratten inte blir torr. Mosa eller riv potatisen och blanda den med färs, skorpmjöl, vatten, ansjovis och kryddor
Är det inte tid för färskpotatis smakar det lika gott med Ratte (Asperges/sparrispotatis), Cherie, Asterix, eller annan fast och lite nötig potatissort
Jag gör ett mellanting och gör fattiga riddare – eller rattiga fiddare, som vi kallar dem – på bröd från gårdagen (gärna baguette) som doppas i en uppvispad blandning av ägg och mjölk och efter stekning i smör blir beströdda med kanelsocker
Jag lämnade gladeligen över ratten till Mannen. Långrostade är väl ett ord, eller. Om inte förut så är det så nu, och jag tror man förstår vad jag menar