Bryn smöret i stekpanna, lägg ner renfilén och bryn runt om. 4-6 port600-900 g renfilé3 msk smör6-9 krossadeenbärsaltsvartpepparGör så här. 600-900 g renfilé
1½ kg renfilé. Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
beräkna 150-200 gram kött per person så totalt 400-800 gram renfilé. 400-800 gram renfilé. Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Tina filodegen i förpackningen. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök
Festlig att arrangera på tallriken tillsammans med råddjursfilé, renfilé, lammytterfilé och oxfile. Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin
Det är vinet är utmärkt sällskap till en renfilé eller älgstek med krämiga eller syrliga tillbehör eller prova servera det till en lättrimmad ugnstekt torksrygg med rödvinssås och du har en magisk smak och vinkombination
Det bjöds på en riktigt god förrät (toast skagen), en pangmiddag som bara smälte i munnen (grillad renfilé med grillad sparris, grönsallad, rödvinssås och potatisgratäng) och avslutades med en söt men lätt efterrätt (vaniljpannacotta med hallon och blåbär)