Risgrynspudding enkel recept

Risgrynspudding

Nu var det länge sen jag bloggade men nu ska Ni få ett super enkelt tips. Detta recept är visat 509 gånger
Hirspudding med mandel och kokos - glutenfri

Hirspudding med mandel och kokos - glutenfri

När vi åt soppa hemma i mitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
Grönkålssoppa med mustig smak

Grönkålssoppa med mustig smak

I min ursprungsfamilj betydde Annandag jul grönkålssoppa med ägghalvor, och till efterrätt risgrynspudding
Matsedel vecka 22

Matsedel vecka 22

Torsdag - Klassisk risgrynspudding. Ja, jag längtar efter altanväder helt enkelt. risgrynspudding. Det är här nämligen enkel mat som verkligen inte går av för hackor
Världens enklaste risgrynspudding

Världens enklaste risgrynspudding

1 ½ dl grötrisgryn. 12 msk smör. 12 msk sirap. 11 tsk salt. 12 msk russin. 11 liter mjölk, kall. 12 ägg. 11 ½ dl grötrisgryn 2 msk smör 2 msk sirap 1 tsk salt 2 msk russin 1 liter mjölk, kall 2 äggSkålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen
Farmors soppa med klimp

Farmors soppa med klimp

När man åt middag hos farmor så fick man också alltid efterrätt och då gärna bärpaj med hemgjord vaniljsås, manna- eller risgrynspudding eller maizenapudding
Perfekt jasminris

Perfekt jasminris

Minutriset kokar man gröt av på 3 minuter, men till risgrynspudding är riktigt rundkornigt grötris bättre
Mannagrynspudding

Mannagrynspudding

Min gäst på fredagen poängterade att hon tyckte det var godare än risgrynspudding.  Så himlans enkelt att göra och busgott blir det med mannagrynspudding

Världens enklaste risgrynspudding

Skålla risgrynen, Häll kokande vatten på, häll av det sen. Lägg riset i smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin

Risgrynspudding med saftsås

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop risgrynsgröt med ägg och socker. Tillsätt ev finrivet citronskal. Fördela i en liten smord ugnssäker form

Kokning – vad händer när man kokar mat?

Lågt vattenbad kan användas när man vill ha en viss brynt skorpa på rätten, men inte vill riskera att den blir för mörk i kanterna, innan den är färdiggräddad rakt igenom – exempelvis vid gräddning av stora satser risgrynspudding, ostkaka etc