Rostade kikärtor tilltugg recept

Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Rostade kan de serveras som snacks (se kikärtor). Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna
All världens mat  | SVT recept.

All världens mat | SVT recept.

rostade solroskärnorServering. DRYCKERTill tilltuggen. Smaka av med salt och ev lite olivolja, strö över rostade solroskärnor och servera med tillbehören
Hummus med mandel & morötter

Hummus med mandel & morötter

Kikärtor innehåller mycket fiber, molybendum, mangan, folat, tryptofan, järn och protein. För över i en skål och servera som tilltugg eller förrätt med morots-, gurk- och paprikapinnar, eller med pitabrödsremsor

Rostade kryddiga kikärter

Sätt ugnen på 250ºC. Spola av kikärterna och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan

Kikärter i lyxförpackning

Jag har inget minne vart jag har fått detta recept ifrån, men det är ett trevligt tilltugg att ha hemma eller på festen

Falafel

Vill man inte bara ha falaflarna som tilltugg på julbordet kan man äta dem på brukligt vis - tillsammans med en blandad sallad i pitabröd

Gott till ölen

En burk konserverade kikärtor (400 g) sköljs och läggs på en plåt och rostas i mitten av ugnen (175 °C) i 30 minuter. Läs även andra bloggares åsikter om wasabiärtor, wasabi, kikärtor, wasabipulver, rosta, tilltugg, pepparrot, japanskt, sushi 400 g