Så här kan fisken stå tills det är dags att stoppa den i ugnen inför serveringen. Rotfrukter av många slag fräses först med schalottenlök och vitlök för att därefter bräseras i citrondoftande buljong och serveras med snabbrimmad torsk tillsammans med en grönkålscrème och misomajonnäs
Till serveras även rotfrukter bakade i ugn. Man kan välja att servera rotfrukterna som en pytt som först steks lätt och sedan får bräsera i buljong med citronjuice och -skal
Kålrabbin har en smak som påminner om majrova, eller mild kålrot, och rotfrukten kan användas på precis samma sätt som sina släktingar… mycket användbar gröda med andra ord
Fräs alla rotfrukterna och löken i lite matfett. Krydda dem med salt, peppar och ingefära. Skala potatis, morötter, rotselleri palsternacka, majrova och lök
Skala och skär rotfrukterna och schalottenlöken i mindre bitar och lägg dom i en plastpåse. Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper, dela några vitlöksklyftor på hälften och lägg även dom på plåten
Lägg in det i ugnenmed stektermometer på galler med en plåt under som saften kan sippra ner i. Vi tog morot, palsternacka, majrova, rotsellerie i rejäla bitar, eller hela