Grädde på moset blev en trattkantarellsås på egenplockad svamp. Ugnsrostade rotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret
De här är potatisar som funkar bäst som mos och som pressad potatis. Om de bara ska kokas så är det bäst att göra det lite försiktigt och att behålla skalet på, annars får man mos i alla fall
Häll av vattnet och mosarotfrukterna. Potatisen förvandlades till västerbottensbakelser/mos. Tillsätt resten av ingredienserna (spara lite ost) och vispa till ett luftigt mos
Slå över rotfrukterna. Mosa innehållet grovt med en gaffel, tillsätt smör och grädde. Ugnsrostade rotfrukter med parmesan- och fetacremeett gäng potatisarett gäng morötterett gäng palsternackorolivoljaflingsaltSåsen
Moset kan man smaksätta med olika rotfrukter om man så vill, palsternacka, jordärtskocka, rotselleri är bara några förslag som kan kan få koka och mosas med ner, lite ost på toppen ger både fin smak och färg
Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Jag använde en stavmixer som dog mitt i allting, varvid vi istället fick ett något klistrigare mos med lite klumpar i, men det blev gott ändå
Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Servera med pressad potatis, potatismos, blomkålsmos, eller mos gjort på sellerirot istället för potatis