Kokade alla räkskalen med vitt vin och lite vatten i typ 20 min medan jag fräste lök, vitlök, morötter, kålrot och lite palsternacka med en rejäl körv tomatpuré
Att laga mustig fond till fisksoppa på rostade räkskal har jag lärt mig av den gode Tore Vretman. Här användar man de annars lönlösa räkskalen och får till en otroligt god smak
Ett av de mest klickade och lästa inläggen på senare tid är denna gamla postning om att ta vara på räkskal (det ska givetvis inte vara ”gamla räkskal” men rubriken blev bättre så)
Häromdagen gjorde vi nämligen räksoppa på räkskal som vi sett till att spara i frysen, både sedan vi ätit rätter med naturella räkor, samt sedan vi köpt rökta räkor i hamnen i Grisslehamn i våras och sedan vi grillat sweetchili och citrongräsmarinerade räkor i somras
Fräs löken i olja tillsammans med räkskal och saffran. 1 nypa räkskal. Ansa och hacka fänkål, skala och hacka lök och vitlöksklyftor, skär i persiljestjälkar och fräs allt i olja tillsammans med räkskal och lagerblad i en stor kastrull ca 1 min
Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här