4 ägg3 dl mild, naturell yoghurt - fetthalt 3%3/4 dl rårismjöl½ dl kokosmjöl2 tsk malda psylliumskal/husk2 krm saltev smaksättning i form av lite nystött kardemummakokosolja eller smör till stekningVispa ihop ägg och yoghurt. 3/4 dl rårismjöl
3 msk rårismjöl. 3 msk rårismjöl. Lilla I har börjat på dagis. Och det har sina risker. Efter bara tre dagars inskolning anföll dagisbacillerna henne, och hon fick vackert stanna hemma, först med pappa och mamma, sedan med mormor och morfar
100 g färsk jäst - 2 paket2 dl ljummet vatten1/4 dl rapsolja1/4 dl flytande honung1 msk nyponmjöl eller nyponskalmjöl½ dl chiamjöl3 dl rårismjöl3 - 4 dl bovetemjöl2 msk malda psylliumfrön - detsamma som fiberhusk½ msk salt½ msk bikarbonatBlanda mysli och must, täck över, och låt stå och svälla över natten. Blanda rårismjölet med 3 deciliter av bovetemjölet, psyllium, bikarbonat och salt, och tillsätt det lite i taget medan maskinen är igång
2 dl Rårismjöl. Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
140 g ( 2 dl) rårismjöl. 140 g ( 2 dl) rårismjöl. Förra helgen, när jag var i Umeå och höll kurs för celiakiföreningen, så provade vi på att baka naturligt glutenfritt tunnbröd utan mjölmix
Egenskaperna i bakning liknar rårismjöl, bovetemjöl eller havremjöl. Dags för ett nytt brödrecept. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra
1 bovete- eller rårismjöl. Du kanske gillarSupermusli fri från gluten och raffinerat sockerMugcake på naturligt visBananplättarSockerfria chokladmuffins med cashewkrämVåfflor utan gluten, mjölk och socker 1 bovete- eller rårismjöl
210 g rårismjöl eller fullkornsrismjöl. 210 g rårismjöl eller fullkornsrismjöl. Här kommer nästa recept med min egen naturligt glutenfria fullkornsmjölmix
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. 50 g färsk jäst5 dl knappt ljummet vatten, ca 34 - 35 grader½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja½ dl mörk råsirap - vanlig mörk sirap går också bra2 msk nyponpulver - malt av hela nyponet (köper jag på Bravara eller Immun)1 dl solrosfrön1 dl pumpafrön1 dl torkade berberis1 dl gula russin8 färska, urkärnade och finskurna dadlar1 dl grovhackade, naturella pistaschnötter1 dl oskalad, grovhackad mandel5 dl mörkt bovetemjöl3 dl durramjöl2 dl rårismjöl2 msk husk/malda psylliumskal1½ tsk saltBilder på en del av ingredienserna hittar du här
Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, och pistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
6 dl rårismjöl. 6 dl rårismjöl. Oftast bakar jag mina glutenfria bröd riktigt grova och nyttiga och proppar i massor med olika sorters mjöl, nötter, frön, bär och pulver
Du som bor i Uppsala hittar rårismjöl - och de flesta andra ingredienser - på Tant Gröns Skafferi i Håga, men de flesta ingredienser i övrigt hittar du också i vanliga butiker eller hälsokostaffärer