Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet. Koka upp vinäger, vatten, sirap, peppar, nejlikor och ingefära
Med inlagdarödbetor. Blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål. Hacka dill, kapris, rödbetor, rödlök och värm med smält smör i en kastrull
* det går självklart bra att använda kokta rödbetor men smaken blir något annorlunda. Kanske kan man använda en droppe vinäger eller två för lite mer bett
Blanda vinäger, socker, salt, lagerblad samt chilii en kastrull och låt koka upp. För någon vecka sedan fickvi en inbjudantillmiddag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissaantydningar om att matresan skulle gå tillMexico med omnejd
Men överkokt blomkål och inlagdarödbetor göra sig ej besvär, det går fetbort. Till blomkålen åt vikalkonchorizo, men rödbetorna åt vifaktiskt som de är
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastisktfina kommentarer jag fickigår, angående mitt beslut att lägga ner minFacebook-sida