Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Blanda smör, potatismjöl, salt, peppar, senapspulver och vitvinsvinäger. Blanda med laxen. Blanda hälften av smeten med dill, lägg i botten av en avlång smörad brödform
Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar. 2½ tsk potatismjöl. 3 dl vatten 4 msk socker 3 msk vitvinsvinäger 3/4 tsk salt 2 msk ketchup Redning 2½ tsk potatismjöl ca 2 msk vatten Ev någon droppe röd karamellfärg
4 tsk potatismjöl. Fräs med grönsakerna och blanda spadet från ananasen mango chutneyn och potatismjölet och häll över grytan tillsätt lite vatten och puttra ca 10 minuter. 4 tsk potatismjöl
Detta receptet var dock lite annorlunda för vår del jämfört med de vi testat tidigare, det var nämligen första gången vi smaksatte en sötsur gryta med mango chutney
½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger