Rör ner grädden med en slickepott. Släng eller spara de andra två äggvitorna. Om man ställer det i kylen en stund innan servering får man röra runt i såsen innan servering då den delar sig lite
Servera med en god vaniljsglass och den hemgjorda såsen, som kan ätas varm eller kall. Lakritssås. Tänkte vara tidigt ute med veckans helgmeny till er, så ni kan planera och kanske handla hem osv osv
Du strör den över maträtter som parmesan eller tillsättertillsåser som ost-smaksättning. kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och till och med mat som honung*
Grädde, äggvita och äggula kan frysa i små burkar och sedan hällas i en sås eller göras omelett på. Av huvudrätterna var det främst de hemlagade köttbullarna som var mest omtyckta, men köttbullar är ju inte heller särskilt festligt egentligen, när man kan ha exempelvis gott viltkött som renfilé eller reninnanlår medchokladsås, potatisgratäng och brysselkål, alternativt tillbehören potatiskaka, portvinssås och svartrot, eller varför inte trattkantarellsås
-Sill i olika varianter-Kokt potatis-Ägghalvormed skagenröra-Ugnsstekt lax-Skagenröra som såstill laxen-Tunnbrödsnittar med salami-Prinskorv och Gustafskorv (köte jag till pappa för att fjäska lite, hihi)-Köttbullar fast järpar tillagade i ugn-Quinasallad med ruccola, rödlök, svarta bönor, lime, tomat, paprika och gur-Supergoda baguetter med valnötter, havregryn och graham (synd att det var ett "på känn"-bröd