Sås rödvin recept

Kött, sås och potatis…

Kött, sås och potatis…

…eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Såser till file'n

Såser till file'n

Tomatpure och honung vet jag inte om det ska vara i rödvinsås men det blev det i allafall i min. Jag är ingen älskare av vin i maten men kan erkänna att till kött kan det vara gott med en vinsås
Pasta med oxfilé i krämig sås

Pasta med oxfilé i krämig sås

Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Till steken gjorde jag en rödvinssås som spetsades med chili och choklad. Det kan vara svårt att hitta rödvin som passar till lite hetare mat och på systembolaget rekommenderar de oftast lite lättare rödviner, vilket jag över lag inte är så glad i
Långlagad lammrygg med rödvin, tomater och rosmarin

Långlagad lammrygg med rödvin, tomater och rosmarin

Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen med tomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Då får såsen mer smak. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter
Småbiffar i ugn med pepprig sås

Småbiffar i ugn med pepprig sås

Jag hade idag grönpeppar i såsen men det är lika gott med rosépeppar också. Såsen är väldigt pepprig vilket jag gillar vill man ha den mildare minskar man på pepparen
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak. 4 dl rödvin
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Då får såsen mer smak. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter
Recept: Köttgryta med rödvin

Recept: Köttgryta med rödvin

Såsen med rödvin blev jättegod. Köttgryta med rödvin (4 personer). 1/2 dl rödvin. 1/2 dl rödvin. Kvällen till ära lagade pappa middag och det blev detta