Häll ner såsen försiktigt i den ugnsfasta formen. filé av sjötunga. Blanda 1 msk vetemjöl och 1 msk rumsvarmt smör i en skål bredvid till en slät massa, vispa ner det i spadet tillsammans med grädden tills såsen tjocknat
Kanske en utav de mesta klassiska såser som finns till fisk, ägg- & persiljesås. sjötunga. Vi lyxar till såsen genom att toppa den med brynt smör & en olja gjord på ett säkert vårtecken, nämligen ramslök
Häll såsen över fisken. Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan. Låt såsen koka i cirka 3 minuter, ställ av kastrullen med såsen från värmen. 1 kg Sjötunga
I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Slå såsen över fisken och spritsa eller klicka ut potatismoset runtom. Smält 3 msk av smöret i en kastrull till såsen. Tillsätt grädden och koka ihop såsen i 3 minuter. 800 g sjötunga
Häll ner såsen försiktigt i den ugnsfasta formen. filé av sjötunga. Blanda 1 msk vetemjöl och 1 msk rumsvarmt smör i en skål bredvid till en slät massa, vispa ner det i spadet tillsammans med grädden tills såsen tjocknat
Häll på den kokande mjölken och vispa till en slät sås. Häll spadet från fisken i såsen. Lägg rulladerna på spenaten i formen, häll på sås, täck med parmesanosten o gratinera i ugn 10 minuter tills de fått fin färg. 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra). 3 msk smör 5 dl mjölk 2 msk vetemjöl, alt maizenaredning 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 400 g bladspenat smör till stekning muskotnöt, riven ca 600 g potatis 800 g sjötunga (rödtunga eller gösfilé går också bra) 1 dl vitt vin 2 dl parmesan, riven 12 råa havskräftstjärtar gräslök fänkålsdill