-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Koka upp vatten tillpastan och hetta upp en stekpanna till baconet. Rör ner balsamico i bacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp
Vi hoppas på ett bra år, det får gärna bli bättre än förra (även om det inte på något vis var dåligt) att vi och våra nära och kära ska få ha hälsan i behåll, att fru Ms ryggproblem inte ska bli värre - gärna bättre däremot - och att vi ska fortsätta ta tillvara på varje minut som livet ger och att njuta så mycket det bara går
Men eftersom jag blir sugen på krämig pastasås ganska ofta försöker jag utöka repertoaren med krämiga såser så att det inte blir för tjatigt (just carbonara är svårt att kännas som tjatigt men ändå)
Skruvad pasta med skåror som passar perfekt till krämiga såser. Koka upp saltat vatten tillpastan. Tillsätt sedan en klick smör och finhackad schalottenlök och finhackad vitlök
Häll såsen över den nykokta pastan och bjud eventuellt parmaskinka och valnötter till. Tillsätt osten i små bitar och låt den nästan smälta på svag värme
Pasta serverad tillsammans med en riktigt god sås går alltid hem i detta hemmet vill jag lova. Red av såsen till önskad konsistens, och smaka av med salt och peppar