Kondenserad, sötadmjölk finns på konservburk bland bakgrejerna. Har så många gånger läst på bloggar och matsidor om att göra kolasås på kondenseradmjölk
Gör två hål med hammare och spik i ovansidan av burken. Det kommer läcka ut lite kondenseradmjölk genom hålen, blir det för mycket kan man skrapa bort det med sked
Dulce de leche blir det ju om man kokar en burk med sötadkondenseradmjölk i flera timmar. Choklad och chokladdulce de leche, eller kondenseradmjölk med smak av choklad
Kolasås1 förp kondenseradmjölksötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Kolasås1 förp kondenseradmjölksötad. Chokladmousse200 g vispgrädde [2 dl] 120 g mörk choklad 60 % 100 g vispgrädde [1 dl] 80 g äggula [4 st] 50 g vatten [0,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl]
Rör ner de torra ingredienserna ochmjölk i omgångar och blanda tills det blir en slät smet. Ringla eller bred ut kolasåsoch dekorera med frostad frukt och valnötter
Öppna burken med kondenseradmjölk, och rör ihop med grädden. Sagt och gjort, så fort jag fick lite tid över så använde jag mig utav mitt vanliga superlätta recept som bas men slängde i kolasåsoch valnötter också
( eller kondenseradsötadmjölk som kokat i tre timmar ). Om du anv dig av kondenseradmjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken
Öppna burken med kondenseradmjölk, och rör ihop med grädden. En kondenseradoch en karamelliserad som är som tjock kolasås som jag ripplat ner i glassen
Ljuvlig saftig sockerkaka med tydlig vanlijsmak kombineras ihop med kolasås (ja dulce de leche denna gången också, receptet skulle vara enkelt) och lite krispigt chokladströssel på toppen