Tillsätt köttet med saffran,koriander och spiskummin och alla kryddorna. I samma gryta fräs lök, vitlöksklyftor och morotsslantar, palsternacksslantar , salta peppra
kanel, spiskummin, saffran och paprika. Den här grytan är inspirerad av det marockanska köket. Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Lägg i en stor gryta och strö över alla kryddor förutom saffran. De andra åt samma gryta fast med lamm - väldigt närproducerat kött dessutom för det köpte vi med oss hem från Töllås Gård som ligger några mil bort
Fisksoppa med saffran. Hacka och fräs chili, purjolök, paprika, vitlök, fänkål samt saffran i lite olja och smör, så att det blir genomskinligt men inte tar färg
Häll i grädde, creme fraiche, vatten, sambal och saffran. Det var längesen jag gjorde den här fiskgrytan, och av nån anledning kom jag på att det var dags att göra den igen