Med rabarber, jordgubbar, smultron och vita vinbär blev det. Jag tog med en kniv och bärdelen från saftmajan ut i trädgården och fyllde den där, på plats
Vinbären måste verkligen plockas från buskarna den här veckan och frysen var redan full av förra årets skörd så min mor och jag bestämde oss för att koka lite saft idag
Den känns mycket nyttigare än många andra saft-sorter eftersom det inte behövs så mycket socker när man gör saft i saftmaja, dessutom bibehålls mycket c-vitamin när man ångkokar saften
)Jag älskar saft gjord i saftmaja, men när jag hade min vinbärsdag så fick jag så pass lite röda vinbär över så att det var smidigare att göra saft på det här sättet med min nya saft/bär-sil, som Isak byggde ihop åt mig
Den får mig att minnas min barndoms somrar, en saftmaja, min mormor och min mamma. En morgon stod jag i köket och kokade vinbärssaft och mindes allt detta