Man kan använda både krossadetomater eller hela tomater i burk (som man då hackar ner). Vintersalsa är namnet på denna salsa eftersom jag använder burktomater istället för färska tomater under vinterhalvåret när tomaterna är smaklösa och vattniga, tar dock bort det mesta av tomatjuicen och använder den till nåt annat (tex köttfärssås, marinader osv)
Häll på tomaterna och låt det puttra på låg värme tills salsan är lite mer fast. Jag gillar salsa på nästan alla sätt - med mango, rårörd, med ananas, mycket koriander, lite koriander - you name it
Svetta lök och vitlök i en gryta och tomaterna. 2 vitlöksklyftor hackade, ca 5 st sardeller,1dl hackade mandel,1 burk krossadetomater,1 dl vitt vin, 1tsk spiskummin, salt och peppar,1 chili om man vill. 1 burk krossadetomater
Häll upp salsan het på väl rengjorda burkar och skruva på locket omgående. Salsan håller sig i ca 3-6 månader och denna sats ger ca 3 liter färdig sås. 3 burkar krossadetomater à 500 g
Drag av skinnet och hacka upp tomaterna i mindre bitar. Salsa. stora tomater. Grilla eller stek korven till den är genomstekt, servera tillsammans med salsan, waldorfsalladen och senapen