Veckans fisk är en torskrygg som serveras med en färgstark paprikasås och saltadgurka. Salta den och sätt åt sidan (tar cirka en timma i rumstemperatur)
Salta när dom ligger i skålen, och häll i vattnet. Lägg därefter in gurkan, och blanda allt. Gör så här. Förbered gurkorna redan på morgonen, så dom hinner att vattna ur sig
Inlagd gurka. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. Tunnt skivad/hyvlad färsk gurkasaltas och läggs under press i ca 30 min. Rör ihop en lag av 1 dl vatten, 1 msk ättiksprit och 2 msk sötningsmedel samt hackad persilja, Pressa ut saften och slå lagen över gurkan och låt dra till sig
Skölj gurkan, skär av ändarna och skiva gurkan tunt, ev på ett grönsaksjärn. Borsta av potatisen och koka den i saltat vatten, ca 20 min. Blanda såsen med potatis och gurka ochy låt salladen dra minst 1 tim i rumstemperatur. 1 stor gurka
Rörörda lingon, se tidigare receptSnabbpicklad gurka. Börja med att pickla gurkan. del av en gurka skuren i stavar, 3msk Ättika + 3msk socker + 3msk Vatten + lite salt, ihopblandat, låt gurkan dra i lagen medan maten tillagas. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka de grovt skurna rötsakerna i ca 20min eller tills de blir mjuka