Saltlake ost recept

PULLED PORK (BEEF)

PULLED PORK (BEEF)

Förberedelserna började redan fredag kväll då jag gjorde klart kryddblandningen och lade köttet i en saltlake
GRÖNPEPPARKYCKLING

GRÖNPEPPARKYCKLING

Ingen insprutad saltlake där inte. Blanda alla ingredienser, utom osten, i en kastrull, vispa och låt koka upp
Fernandos julost

Fernandos julost

Saltlake –. Som ni märkt har jag börjat experimenterat med att göra ost. Göra saltlake –. Vi började med färskostar och det blir riktigt gott och är relativt enkelt att göra
Cannelloni med kräftstjärtar och torskfilé

Cannelloni med kräftstjärtar och torskfilé

Bred den återstående såsen över rullarna och strö på gratängosten. Lättrimma filéerna i saltlaken (vatten + salt) ca 30-60 minuter. 1 dl ost. 1 burk kräftstjärtar i saltlake
Ugnsbakad torskrygg med höstsvamp, potatispuré och örtfondsås

Ugnsbakad torskrygg med höstsvamp, potatispuré och örtfondsås

½ dl parmesanost. (á 160 g), 2 msk smör, saltlake (1 dl salt utrört i 1 l kallt vatten), vitpeppar. 500 g potatis, 50 g smör, 2 äggulor, salt, vitpeppar, 1,5+½ dl parmesanost. Blanda i 2 dl ost. Fördela i portionsformar och strö över 1 dl ost. 2 msk smör, saltlake
Omelett, perfekt på många sätt!

Omelett, perfekt på många sätt!

Pippin har simmat i saltlaken sedan igår kväll och jag är så spänd på hur resultatet blir. Speciellt när det är ost i
Vänergös i mitt kök

Vänergös i mitt kök

Nyfångad fisk som tillagas omgående över elden eller med lite modifikation, efter ett dygn i saltlake är enkelhetens sätt
Ost- och vinprovning på Urban Deli

Ost- och vinprovning på Urban Deli

Några av de ostar som vi provade till de goda vinerna var en Munster tvättad i saltlake utspätt med gewurztraminer, en opastöriserad Brie de Meaux, Appenzeller och Manchego mm

Kjøkkentjeneste på fisketur

Når silden er ganet, blir den lagt på en lett saltlake i ett døgn. 6. juni 2012, 58 grader nord 3 grader øst, om bord på M/S Brennholm
Matrally

Matrally

Saltlake och spritindränkt handduk, det är det enda jag vet. Osttillverkarna i Löparegården. Väl där efter en omskakande resa på grusvägar bjöds vi på vällagrad ost

Matrelaterad historia - blandat

* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Smör var sovel, att lägga både smör eller isterflott samt ost på brödet var otänkbart
Turkisk feta ost/ Köypeynir

Turkisk feta ost/ Köypeynir

Saltlake. Nedan följer receptet på den turkiska osten, hård feta ost. Koka saltlaken, När saltet lösts upp i vattnet ska man lägga i ett okokt ägg med skal som ska flyta upp till vatten ytan
ETT JÄKLIGT GOTT DRAGET VILDSVIN

ETT JÄKLIGT GOTT DRAGET VILDSVIN

Den gången gjorde jag även egen kryddning och lade köttet i saltlake. Vi körde på tacotillbehör som avokado, majs, riven ost, sallad, lök, tomat, tacosåser och gräddfil
Nordisk smakpalett.

Nordisk smakpalett.

Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk