Saltlake –. Som ni märkt har jag börjat experimenterat med att göra ost. Göra saltlake –. Vi började med färskostar och det blir riktigt gott och är relativt enkelt att göra
Bred den återstående såsen över rullarna och strö på gratängosten. Lättrimma filéerna i saltlaken (vatten + salt) ca 30-60 minuter. 1 dl ost. 1 burk kräftstjärtar i saltlake
Några av de ostar som vi provade till de goda vinerna var en Munster tvättad i saltlake utspätt med gewurztraminer, en opastöriserad Brie de Meaux, Appenzeller och Manchego mm
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Saltlake och spritindränkt handduk, det är det enda jag vet. Osttillverkarna i Löparegården. Väl där efter en omskakande resa på grusvägar bjöds vi på vällagrad ost
* Saltning naturligtvis - torrt (drar saften ur köttet) eller som saltlake. Smör var sovel, att lägga både smör eller isterflott samt ost på brödet var otänkbart
Saltlake. Nedan följer receptet på den turkiska osten, hård feta ost. Koka saltlaken, När saltet lösts upp i vattnet ska man lägga i ett okokt ägg med skal som ska flyta upp till vatten ytan
Den gången gjorde jag även egen kryddning och lade köttet i saltlake. Vi körde på tacotillbehör som avokado, majs, riven ost, sallad, lök, tomat, tacosåser och gräddfil
Den kokade och pressade kungskrabban är någonting som är typiskt Norskt och för det mesta görs redan färdigt på fångstbåten, den kokas i saltlake och kyls ner på is varefter den är färdig för direkt försäljning över disk