Gör en saltlake. Målet var att snabbt inhandla en enklare grillunch och bege oss ned till älven med en sådan där engångsgrill som slocknar lagom tills att man fått liv i den
Köpte några Kippers här om dagen (Kippers är sill som fläkts i ryggen, rensats från huvud och ryggben, legat i saltlake och kallrökts, inte att förväxlas med Böckling som är strömming som saltats och varmrökts utan att rensats innan)
Strö rå lök och persilja över fiskdolmarna och servera direkt ur formen med sallad och bröd till. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på arbetsbordet och salta och peppra
Enformigheten bröts bara till helgerna och vid en och annan fest. Kött och fläsk, mjölk, smör och ost, insjöfisk, sill och strömming äro de vanligaste sovelvaror
Salta fisken först och låt den ligga nära glöden under tillagningen. Den skall vara sotsvart, dock ej bränd 1 kg strömming eller löja. Saltlake 10% (1 dl salt och 9 dl vatten som kokas till saltlag