Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Tack vare J & M låg det alltså en liten saltrulle av älg och skräpade i frysen igår. Jag hade ju ingen riktig koll på vad det var för kött men jag resonerar som så att de flesta djurdelar blir glada över att gå sitt kulinariska öde till mötes i skepnad av en tjälknöl
Jag tycker att det är spännande och roligt att göra sådant som tar lite tid, men som samtidigt i princip sköter sig själv, därför provade jag för nästan en vecka sedan att påbörja processen med att tillaga "saltrulle"
Vänd köttet först i ägget och sedan i fröna. Kycklingen2 kycklingfiléer1 ägg2-3 dl sesamfrönsalt, peppar och cayennepepparDela köttet i 2 bitar. Ställ in i ugn på 175 grader ca 15 minuter, till köttet är genomstekt
steks i ugn till "rostbiff"Saltrulle. Känns bra när man vet att det är ett bra kött man äter som inte innehåller en massa dåligheter och som dessutom transporterats minimalt
Barnen vill fortfarande ha spagetti med köttfärssås och liknande klassiker. Självklart så blir det även makens klassiska köttfärssås där barnen får äta pasta till medan jag tar rivna morötter
Med kokt skivad saltrulle. Med rått saltkött t ex rimmad oxbringa. Tärna köttet och lägg i buljongen. Gnid in getköttet med saften från limen och låt ligga