½ huvud savoykål. Det började med att jag satt och bläddrade i Systembolagets tidning "Bolaget". Blandningen av savoykål och blomkålscrème var fantastisk
Här ihop med karljohansvamp- och tryffelfylld pasta och lammrostbiff. Tack vare vinet och grädden behöver du ingen sås utan den här agerar sås + varma grönsaker
På med lite soya och vitvin. Ni som hängt med ett tag vet att fisk är lite min akilleshäl. Drick rött vin till, en ripasso kanske eller en chianti kanske som inte är för kraftig
Vin till. Blancherade savoykålsblad i en form klädd med plastfilm. Eftersom vi älskar konfiterad anka, eller konfiterat vad som helst, var vi tvungna att ha med det på något sätt
Tillsätt den strimlade savoykålen och tomaterna, häll på vinet, låt koka ihop lite innan du häller på buljongen och tillsätter bönorna, örtkryddorna, lagerblad och pepparn
Jag valde istället att göra en risotto medrödvin (VA. Till sist ett mustigt rött vin är att rekommendera till rätten eller varför inte ett glas kall mjölk
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré