Det bygger på grovt dinkelmjöl och havremjöl. Gärna scones om ni frågar mig. Eftersom jag gärna äter scones varje helg försöker jag variera med mer nyttiga scones
Här ett recpet på en variant på scones som jag improviserat fram efter att ha blivit näst intill ruinerad efter att så gott som varje eftermiddag köpt en liknande variant på caféet brevid jobbet
dinkelmjöl. 1. Blanda salt, mjöl, bakpulver och socker. 2. Dela smöret i mindre delar och rör ner i mjölblandningen tillsammans med ägg, mjölk och rågsurdeg så att det blir en slät, kladdig deg
5 dl dinkelmjöl. UGN. 250 grader. 10 min. Blanda ihop alla ingredienser. Forma till små bullar, lägg på en bakpappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen på 250 grader i 10 min
SconesReceptet är för 4 personer3 dl mjölk100 g smör3 dl dinkelmjöl fullkorn3-4 dl vetemjöl4 tsk bakpulver1 tsk saltBlanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke