Servera rikligt med smör/bregott och pålägg. Mitt recept på LCHF scones flöder flitigt på instagram. Det är många MÅNGA som lägger ut bilder på LCHF scones och det känns alltid kul när källan visas
Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Smöriga, fluffiga och rykande varma med ost och marmelad, inte mycket som slår det. Kanske lite pannkakor, frallor från bageriet eller egna kalljästa, bär osv men scones är något som ofta finns till söndagsfrukosten
Finfördela smöret i mjölblandningen. Scones är räddningen när du vill ha nybakat bröd snabbt. Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad
Blanda i smöret tills det blir lite klumpigt. Ska bjuda på lite bra rätter framöver men nu till en lite mer onyttig klassiker som jag slog till på att laga i morse (fast klockan redan var halv tolv på förmiddagen så kallar vi det morgon) scones
Det gjorde jag med de här sconesen. 25 g smör, ghee eller kokosolja. Forma 4 stycken scones och snitta kors på ytan av bullarna. 25 g smör, ghee eller kokosolja
Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke