Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten), strö lite råsocker över sconsen och baka dem i ca 20-30 minuter. 1 äggula
Häll i ägg och filmjölk. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. 1 ägg. 1 dl filmjölk. Sätt ugnen på 225°. Häll mjöl, salt, socker och smör i köksmaskinen
Tillsätt filmjölk, honung och ägg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lördagsmorgonen startade med en riktig lyxfrukost bestående av nybakade scones, ost, hallonmarmelad och ett glas apelsinjuice - så gott
Tycker du som jag att svenska scones mest liknar kladdiga komockor utan elegans. I så fall tycker jag att du ska prova att baka små runda fina engelska scones som pryder sin plats och dessutom är väldigt goda
Gott alternativ till scones. 4 st ägg. 220 gram filmjölk , lätt, mellan eller vanlig går bra. Sätt ugnen på minst 250 grader (jag brukar börja på 275 eller 300 grader)
Ägget i smeten gör att sconesen inte blir så smuliga men det går alldeles utmärkt att baka dessa utan ägg om man har allergiker i familjen eller slut på ägg hemma
Blanda samman ägg, filmjölk och honung i en bunke och mjöl, salt, bakpulver och linfrön i en annan, blanda ihop till en smet och tillsätt smöret som du skurit i små kuber
Läggsconesen på en bakplåtsklädd plåt. Med ägg och utan ägg. Med filmjölk eller vanlig mjölk. Men efter en arbetsdag och ett fotvårdsbesök så var jag inte upplagd på att varken handla eller laga mat, utan det fick bli engelska scones vilket inte är fy skam det heller