Sej file recept

Panerad sej

Panerad sej

Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Kantarellfylld filé.

Kantarellfylld filé.

Efter lite brainstorming i affären kom vi fram till att fläskfilén som Håkan köpt med hem från jobbet nog skulle göra sej fint att lägga en kantarellfyllning i
Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej i panna med vitt vin, dijonsenap och örter

Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Dillstekt sej med rökigt mos

Dillstekt sej med rökigt mos

Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Sej och Sejbiff

Sej och Sejbiff

Sej dyker upp allt mer på restaurangerna. SejbiffMin bardoms fiskfavorit var sejbiff. Helst ska den  lagas av tjocka filéer av färsk storsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss
Sej, passande för en lillelördag!

Sej, passande för en lillelördag!

Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Sej i aubergine och tomat

Sej i aubergine och tomat

Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer
Sej med äggsås

Sej med äggsås

Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan. Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron
Sej det med sej

Sej det med sej

Stekt sej med kräfttzatziki och potatismos. Stekta panerade sejfiléerServera med klassiskt potatismos och en citronklyfta
Sej you sej me

Sej you sej me

Rimmad sej med potatis- och blomkålspuré, confiterat sidfläsk, vinteräpplen och cidersåsDet var resultatet av fredagskvällens halvambitiösa matlagning
Gratinerad sej med räkor

Gratinerad sej med räkor

600 g sejfilé. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Strö på salt, häll på vatten och täck med folie. Bräsera i ugnen i 225° i ca 15 minuter
Skenet bedrar - sej och spenat blir fin vardagsmat

Skenet bedrar - sej och spenat blir fin vardagsmat

Huvudingredienserna i rätten är sejfiléer och fryst bladspenat. Det kanske inte låter särskilt upphetsande, men tro mig - när du tillagat sejfiléerna i ugn, ömsint omhuldade av en gräddig, vitvinsdoftande spenatstuvning som de sista minuterna beströs med generösa mängder nyriven parmesanost - då reviderar du nog din syn på både fisken och de frysta grönsakerna