Efter lite brainstorming i affären kom vi fram till att fläskfilén som Håkan köpt med hem från jobbet nog skulle göra sej fint att lägga en kantarellfyllning i
Sej är en brutalt underskattad fisk. Jag vet att jag har skrivit om detta tidigare, och jag kommer skriva om det många gånger än, eftersom det är alldeles för vanligt att sejen avfärdas enbart på grund av sitt något trista yttre
Ingredienser 300 g mjölig potatis ¾ dl lätt-crème fraiche 50 g varmrökt fisk i bitar, t ex lax 1 strimlad salladslök 1 tsk pressad citron salt och peppar 2 bitar sejfilé à 150 g 1 knippa hackad färsk dill ½ msk smör/olja Servera med
Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej
Sej dyker upp allt mer på restaurangerna. SejbiffMin bardoms fiskfavorit var sejbiff. Helst ska den lagas av tjocka filéer av färsk storsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss
Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan. Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron
Huvudingredienserna i rätten är sejfiléer och fryst bladspenat. Det kanske inte låter särskilt upphetsande, men tro mig - när du tillagat sejfiléerna i ugn, ömsint omhuldade av en gräddig, vitvinsdoftande spenatstuvning som de sista minuterna beströs med generösa mängder nyriven parmesanost - då reviderar du nog din syn på både fisken och de frysta grönsakerna