Förkylningen håller sej fortfarande i schack, bryter inte riktigt ut men vill inte heller försvinna helt, och då kan det vara skönt att inte behöva tänka på matlagning utan bara få sätta sej till dukat bord
) men ibland förvånar kocken även sej själv. Dagens sötpotatisgryta var just ett sånt där tillfälle i det Mårtenssonska köket, och du får gärna se den som matinspiration och kanske ett sätt att ta hand om det som finns i ditt kök
Smält och bryn smöret i en gryta, häll i kalvfonden och blanda om. Och utan att snacka så mycket mer så går vi vidare i refrängen och bjuder er på dagens recept, sej med gula betor och kapris
Smaker av citrus och curry känns som ett skönt avsteg från julmaten och så är det en middag som näst intill sköter sej helt på egen hand, skönt för lata dagar med andra ord
Koka upp lättsaltat vatten i en vid gryta eller djupt stekjärn. Dela sejfiléerna i lagom prottionsbitar, vik dem på mitten och koka försiktigt i fem minuter
Men denna grytan känns verkligen som ett passande avsked till vintern, för även om den sällar sej till långkok så känns den faktiskt inte alls tung och stabbig
Vad det är, är gott och inte någon svår matlagning, visst kräver det lite mer tid men det mesta sköter sej faktiskt själv på spisen - så kan du piffa med både det ena och det andra under tiden
Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta. 400 g sejfilé. Tina fiskbitarna om de är frysta. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter
Vi tillhör dom som nästan alltid byter kanal när det vankas reklampaus, men när Lotta dyker upp i rutan stannar vi kvar precis som när ICA-Stig visar sej, alltid finns det nåt matnyttigt tips att snappa upp och skratt som bjuds
Oftast är det väl soppa som förknippas med denna delen av oxen, ordet oxsvanssoppa kommer nästa av sej själv, men vi (Håkan) valde att göra en gryta istället