Dagens recept blir stekt på spisen, Du kan använda vanlig urvattnadsaltsill på samma sätt. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnadinläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Lägg en urvattnadsillfilé på varje, salta och peppra försiktigt. Fördela sedan löken på varje sillfilé, strö över dill och gräslök, samt sist resten av potatisen
Låt sillen vara hel eller skär den eventuellt i filéer med skinn och ryggben kvar. Skinnet kan dras av innan sillen fileas eller när den är färdigfilead
Servera sillen på en bädd av bladspenat med blomkål och Västerbottenssmör. Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 urvattnadesaltsillfiléer. Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 urvattnadesaltsillfiléer
Det var mycket uppskattat, några äldre herrar kom till och med in i köket och tackade speciellt för att jag hade med sill på menyn, det är inte så vanligt på restauranger idag
)Hur som haver så blir det faktiskt sill nu igen, fast denna gången en med lite hetta och hur mycket hetta den ska ha, det bestämmer ni faktiskt helt och hållet själva