Sill urvattnad recept

Stekt Sill med Spenatstuvning

Stekt Sill med Spenatstuvning

Dagens recept blir stekt på spisen, Du kan använda vanlig urvattnadsaltsill på samma sätt. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Inlagd sill

Inlagd sill

Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnadinläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Sill och ägglåda

Sill och ägglåda

Skär sillen i fina bitar och lägg ovanpå potatisen. Lägg den sen, tillsammans med de skivade äggen över sillen
Inlagd sill

Inlagd sill

Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra. Skär sillen i bitar, lägg dem i lagen och låt stå
Ugnsstekt sill med purjolökssås

Ugnsstekt sill med purjolökssås

Krydda med lite salt men var försiktig eftersom sillen är salt. Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över
Sill i kapprock

Sill i kapprock

Lägg en urvattnadsillfilé på varje, salta och peppra försiktigt. Fördela sedan löken på varje sillfilé, strö över dill och gräslök, samt sist resten av potatisen
Inlagd sill och senapssill

Inlagd sill och senapssill

Icas urvattnadinläggningssill. Inlagd sill. Blötlägg sillfiléer ett par timmar. Skär filéer i bitar och varva sill, lök, dill och kryddor i en skål
Inlagd sill

Inlagd sill

Låt sillen vara hel eller skär den eventuellt i filéer med skinn och ryggben kvar. Skinnet kan dras av innan sillen fileas eller när den är färdigfilead
Stekt sill med spenatstuvning

Stekt sill med spenatstuvning

Servera sillen på en bädd av bladspenat med blomkål och Västerbottenssmör. Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 urvattnadesaltsillfiléer. Stekt sill med gräddstuvad bladspenat 2 port. 4 urvattnadesaltsillfiléer
Glödstekt sill med tunnbröd

Glödstekt sill med tunnbröd

Aldrig testat göra varken tunnbröd eller glödstekt sill förut, så det var extra kul. Ta upp sillen ur vattnet den legat i under natten