Kommer att användas flitigt till både kallskuret och julens skinka och pålägg i alla de former. Rostbiffen lägger du direkt i en mindre skål eller bunke och slår på saltlag
Saltlag. Sätt en plåt på bottnen i ugnen för dropp från skinkan. Ca 2,5 kg fryst skinka av rådjur. Lägg det frusna köttet på galler i nedre delen av ugnen på 100 grader
Saltlag så det täcker skinkan i proportioner. Mammas rimmade julskinka. Rör ut resten av saltet med vattnet så det löser sig och häll det över skinkan, täcker det inte så blanda mer saltlag
Vår julskinka hann inte bli färdigrimmad till jul så vi köpte en färdigkokt skinka inför jul och lät vår skinka ligga i saltlag i ytterligare några dagar
Saltlag. Då vi inte varit hemma så mycket i jul har min fransyska från vildsvinet jag sköt i höst legat i saltlake ett tag nu utan att blivit till en julskinka
Vitlöksdoftande bruchetta med lufttorkad skinka och tomatsalsa Huvudrätt. Häll i saltlagen. Om julen är en orgie i mat så är nyårsafton hemma hos oss inte långt efter
Eftersom vi delade på en hel gris nyss så har vi varsin stadig skinka att salta till jul. Jag har goooglat & frågat kollegor (hittar dock inga kloka recept så jag litar på min erfarna kollega i Charken) och vågade trots löjliga nojjor använda Nitritsalt till min saltlag
Som exempel kan vi ta den färdigskivade ”rökta” skinkan man finner i parti. Börja med saltlagen. Köpeskinkan ligger i slentrianmässig givakt på smörpaketet i kylen, utan att någon egentligen bryr sig om hur den smakar
Vill man fuska lite så kan man alltid köpa färdigrimmat kött såsom lägg, skinka, sidfläsk tex, det blir vansinnigt gott också, men man ska naturligtvis försöka sig på egna saltlagar då blir det desto roligare ju