Skinka saltlag recept

Skinkstek och tjälknöl i Crock pot

Skinkstek och tjälknöl i Crock pot

Kommer att användas flitigt till både kallskuret och julens skinka och pålägg i alla de former. Rostbiffen lägger du direkt i en mindre skål eller bunke och slår på saltlag
Tjälknöl på Rådjursskinka

Tjälknöl på Rådjursskinka

Saltlag. Sätt en plåt på bottnen i ugnen för dropp från skinkan. Ca 2,5 kg fryst skinka av rådjur. Lägg det frusna köttet på galler i nedre delen av ugnen på 100 grader
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Julskinka 2011

Julskinka 2011

Häll på saltlagen så att den täcker både skinkan och tallriken. Att långsamt rimma den under lång tid med en ganska ”svag” saltlag blev verkligen bra
Lufttorkad vitlökspeppar parmaskinka

Lufttorkad vitlökspeppar parmaskinka

Lägg den i en trång bunke och häll på saltlagen. Putsa skinkan ifrån ev fett och hinnor. Tag skinkan ur lagen och gnid in i rikligt med vitlökspeppar
7 sorters kötträtter till julbordet

7 sorters kötträtter till julbordet

Saltlag så det täcker skinkan i proportioner. Mammas rimmade julskinka. Rör ut resten av saltet med vattnet så det löser sig och häll det över skinkan, täcker det inte så blanda mer saltlag
Årets första skinka

Årets första skinka

Vår julskinka hann inte bli färdigrimmad till jul så vi köpte en färdigkokt skinka inför jul och lät vår skinka ligga i saltlag i ytterligare några dagar
Försenad Julskinka på Vildsvin

Försenad Julskinka på Vildsvin

Saltlag. Då vi inte varit hemma så mycket i jul har min fransyska från vildsvinet jag sköt i höst legat i saltlake ett tag nu utan att blivit till en julskinka
Julskinkan

Julskinkan

) färsk skinka med ben och allt och rimmade (dvs la skinkan i en saltlag) i babybadbaljan några veckor innan jul

Nyårsmätt

Vitlöksdoftande bruchetta med lufttorkad skinka och tomatsalsa Huvudrätt. Häll i saltlagen. Om julen är en orgie i mat så är nyårsafton hemma hos oss inte långt efter

Smaker som förhöjer matlagningen...

Bacon, Skinka, Korv, Salami. Rom, Kaviar, anjovis, sardeller, fisk i saltlag. Smaker som förhöjer, fördjupar, kompletterar och rundar av matlagningen
Glad Fredag!!

Glad Fredag!!

Eftersom vi delade på en hel gris nyss så har vi varsin stadig skinka att salta till jul. Jag har goooglat & frågat kollegor (hittar dock inga kloka recept så jag litar på min erfarna kollega i Charken) och vågade trots löjliga nojjor använda Nitritsalt till min saltlag

Rökt lax med muurikkas elrök

Vill man fuska lite så kan man alltid köpa färdigrimmat kött såsom lägg, skinka, sidfläsk tex, det blir vansinnigt gott också, men man ska naturligtvis försöka sig på egna saltlagar då blir det desto roligare ju