Schnitzel är en rätt som består av en mörad bit kött, som paneras och friteras eller steks. Schnitzel görs oftast av skinka och kalvkött men även kyckling och kalkon
ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar. Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist osten. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt
Lägg upp de panerade köttskivorna på ett smörgåspapper. Skär köttet i1/2 cm tjocka skivor och vänd dem i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i ströbrödet
Panera köttet innan du steker. (Ja, ja, jag vet att det egentligen ska vara kalvschnitzel både i saltimbocca och Cordon bleu, men det finns många skäl som talar emot – priset på kalvkött till exempel)
Servera köttet med den kokta potatisen, morötterna, lite mer grönsaker och persilja. Jag hade lite skinkschnitzel och fina färska champinjoner hemma, sökte i ViktVäktarnas receptbas och fann detta recept (där heter den Skinkschnitzel med champinjonsås)
Torka av köttet med hushållspapper. Lägg dem ovanpå köttet och servera med potatis och sallad. Stek köttet i matfett i medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida. 250 g skinkschnitzel
Blanda mjöl, salt och peppar och vänd köttet i blandningen. 250 g skinkschnitzel. Stek schnitzlarna i en stekpanna med smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida
Torka av och rumstemperera köttet medan potatisen blir klar i ugnen och bönorna steks. Salta och peppra köttet, och stek skivorna i en varm panna, ca 3 minuter per sida. 2 st skinkschnitzel