Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker
Här kommer ett tips på snabba wienerbröd, bra att ta till om man får oväntat besök eller spontant bjuder över någon på en kopp kaffe och vill bjuda på hembakat
Grädda wienerbröden i 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Dela tre plattor mitt itu, skär remsor av de andra två och lägg som en ram runt de sex kvadraterna
En snabbvariant av hemgjorda Wienerbröd. Skär ut lagom stora bitar av smördeg, på fotot är Wienerbröden rektangulära men vill du ha en mer traditionell form så skär du ut sådana bitar
När man använder smördeg som botten blir det mera som ett wienerbröd och man kan äta den med handen utan att använda sked, men att lägga en klick vispgrädde till gör ju att tallrik och sked är ett måste
Den här gången skulle det gå snabbt som sagt så det blev vaniljkräm gjord av pulver och för att få ut tillräckligt många så att alla skulle kunna fika på dem kavlade jag lite grann på varje smördegsplatta och delade den sen i två delar så det blev två wienerbröd av varje platta
Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel. Eller pröva att fylla wienerbröden med sylt, äppelmos, vaniljkräm eller marmelad