Smul. Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smuldegen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljsås Gör så här Sätt ugnen på 225°C
Äpplen, salt karamellsås och smuldeg på muscovado socker. Smuldeg. Mixa samman, eller smula för hand samman, mjöl, sockersorterna, smör och salt tills det blir en smuldeg med både lite mindre och större bitar
Jag och en kompis brukar alltid baka något så fort hon kommer på besök så denna gången vart hon sugen på Äpplepaj så då beslutade vi oss för att slänga ihop en Äpplesmulpaj och det fick då bli något åt det knäckigare hållet
Knåda inte utan för ihop smulorna varsamt. Ett tips är att jag brukar lägga den smuliga degen i en plastpåsen som jag sedan försiktigt klämmer ihop till en deg
Smula kexen, eller kör i en matberedare, blanda med smält smör. Eftersom det inte är någon vanlig dag idag har jag med dessa tre äpplepajer till jobbet tillsammans med vaniljsås